Kerst bij 42
Het kerstuitje van 42 was dit jaar van een bijzonder hoog niveau - met Kunst en een Michelin waardig diner. Een avond om nog lang van na te genieten!
Afgelopen vrijdag was het zover - het langverwachte Kerstuitje van 42 was aanstaande. De avond begon bij Remastered in Rotterdam - aan de voet van de Erasmusbrug. Dit is een unieke beleving waarbij beroemde schilderijen geprojecteerd worden op de wand en vloer van de ruimtes en je dus helemaal omringd bent door meesterwerken. Je boekt een tijdsslot en doorloopt vervolgens met jouw groep in een uur de diverse ruimtes. In de eerste paar ruimtes zijn de belevingen ook nog eens interactief - jouw hand kan een school vissen van richting doen veranderen bijvoorbeeld. Een absolute aanrader voor jong en oud (mits je wel tegen lichtflitsen en harde geluiden kunt).

Vervolgens was het tijd voor het hoogtepunt van het jaar - een uitgebreid diner bij Restaurant Zeezout. Omdat ik in een voormalig werkleven veel heb mogen samenwerken met dit restaurant wist ik al dat dit een avond zou worden om nooit te vergeten. Sinds drie jaar heeft Restaurant Zeezout een Michelin ster, maar Patrick en Anet zijn daarbij zo bescheiden gebleven dat dit zelfs op de website niet vermeld staat. Iedereen is hier welkom en de bediening is uitstekend, maar wel met Rotterdamse flair. Als je gaat eten blijkt echter al snel dat deze ster meer dan verdiend is. En denk niet - een visrestaurant, niks voor mij, want het eten is zo zalig en divers dat je aan het eind helemaal vergeten bent dat vrijwel alles uit de zee kwam.

De avond begint altijd met een speech van Eric, waarin hij het afgelopen jaar nog even doorneemt. Dit jaar lag de focus vooral op het aanhalen van de banden met bestaande klanten, omdat dit in alle drukte de voorgaande jaren een beetje vergeten was. Gelukkig zijn al onze klanten nog steeds dusdanig blij met de kwaliteit van ons werk dat een beetje minder aandacht snel vergeven was. We hebben dan ook aan hele mooie, vernieuwende projecten mogen werken dit jaar waar we enorm trots op zijn.

Vervolgens was het tijd om van het zalige eten te genieten. En genieten was het. Voor een heel aantal mensen was het voor het eerst dat ze zo chique uit eten gingen, dus die troffen het gelijk.
Officieel was het 4 gangen, maar met brood, amuse en nog 2 verrassingsdesserts bij de koffie en de thee was het een parade aan zaligheden. De bijpassende wijnen maakten het feest compleet. Hier gaan we het nog lang over hebben!
En zo maken we ons op voor de eindsprint van 2025. Een sprint waarin wij ook nog snel even verhuizen naar een pand iets verderop in Zoetermeer. Wij willen alle klanten en leveranciers bedanken voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar en wensen jullie vast hele fijne feestdagen! Tot ziens in 2026.